Reserveren
Erpseweg 16, 5427 PG Boekel vanaf 17.00 (ma - di gesloten) 0492-325005

Table Booking
  Porte de Provence wordt Montimar Boekel

  “La Provence en Hollande!”, zeiden wij, Jan en Mariska, 12 jaar geleden. Toen werden we voor het eerst geconfronteerd met de weeldige tuin achter de prachtige boerenhoeve aan de Erpseweg in Boekel. De huidige locatie van Porte de Provence; liefde op het eerste gezicht. We waren verkocht toen we deze idyllische plek ontdekten. De hoeve herbergt nog steeds de sfeer van vervlogen tijden, maar dan met een eigentijds landelijk interieur. Er is in al die jaren veel verbouwd en aangepast om er een professioneel en modern restaurantbedrijf te kunnen voeren. Het resultaat: Porte de Provence is een begrip in de regio en nog altijd een drukbezocht adres.

  Ondanks deze fantastische resultaten en drukte gaan we toch verder met ons dochterbedrijf Montimar. Montimar is een rebels idee dat we in 2015 zijn gestart met onze compagnon Rik Tiebosch. Hij was destijds werkzaam bij Porte de Provence in Boekel. Montimar is het resultaat van alle gerechten en recepten die we ooit bij Porte de Provence gekookt hebben in ons Menu Provence, maar dan in een à la carte vorm. Het succes van Montimar is groot en de groei is dusdanig intensief dat we hebben besloten om de krachten en kennis van beide bedrijven te bundelen. Hierdoor gaan we met het Montimar concept nóg mooiere en kwalitatief hogere gerechten brengen tegen de scherpste prijzen in de markt.

  De passie om mooie gerechten te koken is nog altijd 100% aanwezig. Dat zoveel gasten onze bedrijven zo fantastisch recenseren en dat zoveel gasten enthousiast zijn over het concept motiveert ons tot het uiterste om dit concept met meerdere gasten in de markt te delen. Het vergt alleen veel energie en tijd. De beperkte (wekelijkse) tijd is eigenlijk de reden dat we hebben gekozen om verder te gaan met één concept; Montimar. We vinden het werk zó leuk, maar de weken vliegen voorbij alsof het dagen zijn!

  12 jaar geleden namen we ‘Het Brabants Hof’ over, om het te transformeren naar een Mediterraan restaurantbedrijf. Vanaf de start in mei 2007 tot en met 2010 waren het taaie jaren om te overleven – het was volop crisis – maar de motivatie en vastberadenheid waren groter. In 2010 begonnen we met het Menu Provence, een driegangenmenu voor € 24,50. Vanaf de introductie van het menu werd het enorm druk en dat bleef tot heden aan. Naast het menu werd er altijd een mooie à la carte kaart gevoerd die velen in de regio naar Boekel hebben getrokken.

  Vanaf 2007 was ‘onze’ Rik Tiebosch al bij Porte de Provence werkzaam. Eerst als afwasser, daarna als kok, bedrijfsleider en in 2015 als compagnon van Montimar. Met zijn drietjes hebben we altijd een markant team gevormd dat wat restaurantbeleving betreft altijd op dezelfde golflengte zit. Gewoon lekker koken en normaal doen, zoals Rik het zegt. Als eersteklas Bourgondiër zit hij net als wij het liefst met de voeten in het zand aan een tafel vol ‘gewoon’ lekker eten! We denken ook dat Montimar zo’n succes is omdat het er allemaal lekker informeel aan toe gaat, maar dan wel in fantastische locaties zoals ook dadelijk in de boerderij in Boekel. Wat betreft het interieur doen we bij Montimar echt niet onder aan een sterrentent. Interieuren die tot stand zijn gekomen dankzij Mariska, die niet alleen gastvrouw is, maar ook de interieuren verzorgt.

  Ondanks dat het bedrijf gewoon in ons bezit blijft, voelt het toch een beetje als afscheid nemen. We gaan gewoon met ons huidige team verder, alleen de naam en het concept zal een transformatie ondergaan. Het interieur zal nagenoeg gehandhaafd blijven, maar voor een aantal kleine aanpassingen gaan we toch sluiten tussen 25 februari en 31 maart. Vanaf begin april zullen we dan opengaan als Montimar Boekel.

  De dinerbonnen van Porte de Provence zijn na de sluiting gewoon in te leveren bij de Montimar vestiging in Boekel.  Om de trouwe gasten van Porte de Provence niet meteen teleur te stellen, zullen een aantal Porte de Provence klassiekers nog even op de suggestieborden worden aangeboden! Nieuwsgierig tegen welke prijs? U kunt alvast boeken om vanaf 1 april de nieuwste Montimar te bewonderen én te proeven. Maar pas op: de rekening is verbluffend laag!

  www.montimar.nl